Get Adobe Flash player

Etelä-Karjalassa hengitettiin hyvää ilmaa v. 2011

Imatran kaupungin Ympäristö- ja tutkimusyksikön julkaiseman “Imatran, Lappeenrannan ja Svetogorskin ilmanlaatu vuonna 2011″-raportin mukaan Etelä-Karjalan ulkoilmanlaatu oli suoritettujen mittausten mukaan suurimman osa aikaa hyvää. Imatralla ja Lappeenrannassa merkittävimmät teollisuuden ilmanlaatua parantavat toimenpiteet on tehty jo 20 vuotta sitten, eikä v. 2011 mittaustuloksissa ollut juurikaan muutosta aikaisempiin vuosiin mitattuna. Ilmanlaatuun vaikuttivat merkittävästi liikenneperäiset päästöt, kevätpöly, kaukokulkeuma sekä normaalista toiminnasta poikkeavat tilanteet teollisuuslaitoksissa.

Imatran ilmanlaatu oli vuonna 2011 enimmäkseen hyvää. Ilmanlaatuindeksin mukaan Rautionkylän ilmanlaatuasemalla ilmanlaatu oli ajallisesti 89 % hyvää ja 11 % tyydyttävää. Mansikkalan ilmanlaatuasemalla ilmanlaatu oli ajallisesti 90 % hyvää, 9 % tyydyttävää ja 1 % välttävää. Ilmanlaadultaan huonoja tai erittäin huonoja päiviä ai ollut lainkaan kummallakaan asemalla.

Joutsenon keskustan ilmanlaatu oli mittausajasta 78 % hyvää, 20 % tyydyttävää, 1,9 % välttävää ja 0,1 % huonoa. Ilmanlaadultaan erittäin huonoja päiviä ei indeksilaskennan mukaan vuonna 2011 ollut lainkaan.

Lappeenrannan keskustassa ja Lauritsalassa ilmanlaatu oli enimmäkseen hyvä. Keskustassa ilmanlaatu oli indeksillä arvioituna mittausajasta 71 % hyvää, 28 % tyydyttävää ja 1 % välttävää. Lauritsalassa ilmanlaatu oli mittausajasta 88 % hyvää, 12 % tyydyttävää ja vajaat 1 % välttävää. Ilmanlaadultaan huonoja tai erittäin huonoja päiviä ei mitattu Lappeenrannassa. Lappeenrannassa ilmanlaatu heikkeni eniten kevätpölykautena huhtikuussa.

Etelä-Karjalan ilmanlaatuindeksit ilmanlaatuasemilla vuosina 2010 ja 2011

Lisätiedot: Imatran kaupunki/Ympäristö- ja tutkimusyksikkö
puh: 020 61 74301, 020 61 74319
e-mail:ymparistotoimi(at)imatra.fi
http://www.imatranseudunymparistotoimi.fi/

Kirjoita vastaus